Gratis verzending bij bestellingen boven de €50,- • Bestellingen geplaatst van ma t/m vr voor 13:00 worden dezelfde dag verzonden • Vanwege drukte kan het iets langer duren voordat je bestelling wordt verzonden dan je van ons gewend bent

TERUG NAAR OVERZICHT
07-11-2023

Opgebokt! review

Lees hier een review over onze Opgebokt!

Opgebokt! review afbeelding

De chocolate doppelbock Opgebokt! van Van Moll werd onlangs geproefd en beoordeeld door Alexander de Beun & Bor Nippelreus van speciaalbierwereld.nl, lees hier wat ze ervan vonden!

Vrijdag 27-10-’23 Geproefd & geschreven door Alexander de Beun & Bor Nippelreus Een tijdje geleden kregen we in de samenwerking Biercheque & Lighttown Brewers een doosje bockbieren opgestuurd vanuit Eindhoven. Het idee hiervan is dat van elk bier 2 onafhankelijke reviews geschreven zouden worden. Daar zeggen zij uiteraard geen nee tegen! Hierbij het tweede bockbier onder de loep van Van Moll; Opgebokt! Alexander bijt het spits af en daarna komt Bor aan het woord.

Techinische Informatie Van Moll – Opgebokt!

Brouwerij: Van Moll

Bier: Opgebokt!

Stijl: Chocolate Doppelbock / 7.5%

Alexander proeft

De herst is ogenschijnlijk van start gegaan, met het druierlige en regenachtige weer van de afgelopen dagen. Vandaag is daar even niets van te merken, met een ietwat bewolkte lucht en verder een karrenvracht aan zon. Normaal zou je met deze omstandigheden een verfrissend en licht zomerbier niet snel laten staan, maar kies ik toch voor het volgende; Opgebokt! van Van Moll is een licht/medium bittere bock met, zoals de naam al doet vermoeden, een lichte tint van donkere chocolade.

De smaak is verder vrij subtiel en blijft verder wel aan het oppervlak, waar deze achterop de tong snel verdwijnt. De bitterheid blijft wel goed hangen en voor een bier van 7,5% is het desalniettemin makkelijk doordrinkbaar.

Foodpairing

Verder is het licht moutig en soepel. Een prima lichte bock. gecombineerd met een borrelplankje met rode druiven, vijgen en een aantal zelfgemaakte bonbons van mijn vriendin is dit leuk te combineren. Rijp rood fruit is met het zoete rijpe smaakprofiel een goede tegenhanger voor het licht bittere van de bock. Chocolade met hazelnootvulling is hier juist complementair aan.

Lighttown Brewers

Wat is Lighttown Brewers hoor ik je denken. Lighttown Brewers is een gezamenlijke brouwerij van Van Moll Craft Beer, 100 Watt Brewery en Stadsbrouwerij 013. Oftewel 2 grote brouwerijen uit Eindhoven, de lichtstad en 1 uit Tilburg!

Opgebokt!

Opgebokt! is een Chocolate Doppelbock. Naast de gebruikelijke ingrediënten (water, mout, hop en gist) zijn er bij het brouwen van dit bier ook cacao nibs toegevoegd. Ik drink de versie die Van Moll in 2022 heeft gebrouwen.

Beste bockbier van Nederland

Dit bier werd in 2022 verkozen als beste bockbier van Nederland in de categorie Zware Bockbieren. 

Bor zijn bevindingen!

Het bier ruikt precies zoals je verwacht van een Bock: caramel, zoetig en iets moutig. Ook. In de smaak komen caramel en mout terug. Je proeft ook wel dat het een stevig bier is. De smaak is heel vol met ook wat pure chocolade en een vleugje koffie.

Het bier is lekker en toegankelijk. Ik snap dat dit bier is verkozen tot beste bockbier. En ja, ik heb betere Bockbieren op, maar ik denk dat dit een bier is die voor (bijna) iedereen gewaardeerd wordt.

Foodpairing

Ik heb het mezelf makkelijk gemaakt met de foodpairing. Ik heb een zakje kruidnoten erbij gepakt. En dat werkt best goed moet ik zeggen. Het bier smaakt door deze combinatie minder zoet, maar de bittere tonen van de chocolade en koffie komen meer naar voren.

Gerelateerde nieuws

DSC_6075-2 07-11-2023

Opgebokt! review

Naar bericht

Product toegevoegd aan winkelwagen