Gratis verzending bij bestellingen boven de €50,- • Bestellingen geplaatst van ma t/m vr voor 13:00 worden dezelfde dag verzonden

Samen bouwen,
samen brouwen

drie brouwerijen, Eén Passie!

Sinds kort is Lighttown Brewers up en running! Onze gloednieuwe brouwerij in Eindhoven. We waren ervan overtuigd dat een samenwerking in de vorm van een gezamenlijke brouwerij, waarbij ieder haar eigen identiteit én bier behoudt, alleen maar voordelen zou opleveren.

Samen brouwen we jaarlijks heel wat mooie bieren, karaktervolle bieren waarmee we je graag verrassen. Of je nu onze core-ranges wil ontdekken of op zoek bent naar verfrissende hopbommen, rijke en dikke stouts, fruitige sours of vatgerijpte bieren… De afgelopen jaren zijn maar liefst 24 van onze bieren bekroond met een medaille!

onze merken

100 watt brewery

In 2014 ontstaan uit een kleine groep enthousiaste bierliefhebbers met een droom. Samen met David Hendrich, schrijver van het boek ‘historische brouwerijen van Eindhoven’ en oprichter van Eijkenrode bier, heeft brouwer Rob Bours met zijn team gebouwd aan een sterk merk en een prachtig proeflokaal. Jaarlijks brouwen zij waanzinnig veel uiteenlopende bieren met namen als Non de Jus! Naar de Knoppen! Cherry Chainsaw Massacre en Noot aan de Man, om er een paar te noemen… Een gedreven team met een bak aan enthousiasme en creativiteit. Wat overigens ook meermaals is bekroond met prijzen. Zo werd de 150 Watt in 2020 zelfs uitgeroepen tot beste bier van Nederland. In 2023 werd Orchestra of Angels uitgeroepen tot beste NEIPA van het land. En de komende jaren zullen er vast en zeker nog meer prijswinnende bieren uit de ketels komen!

Ook het bijbehorende Café 100 Watt is een niet meer weg te denken bierwalhalla in de Eindhovense binnenstad. Met 14 taps, een toffe keuken, rondleidingen, proeverijen en een zonovergoten terras aan de Dommel, is de bierbelevenis hier compleet. Overigens moet je met een wisselend aanbod van gemiddeld 30 bieren wel waken voor keuzestress. Of gewoon nog eens terug komen…

Onze brouwers blijven zich inzetten voor creativiteit en doen het het liefst net wat anders dan andere brouwerijen. Labeltjes doen wij niet aan, we brouwen gewoon wat lekker is en dat is naar onze mening het belangrijkste. Klik snel verder en genieten maar, van al dat delightful craft beer van 100 Watt!

van moll craft beer

In 2011 begon Erwin van Moll in z’n garage te experimenteren met het brouwen van bier. Met pannen, emmers en grondstoffen was hij continu op zoek naar nieuwe smaaksensaties. Hoe die ‘hobby’ uit de hand liep weet nu inmiddels heel bierminnend Nederland. In 2013 was het tijd voor een brewpub in hartje Eindhoven op de Keizersgracht. Een regelrechte hit!

Van Moll Craft Beer staat voor gastvrijheid, creativiteit én kwaliteit. De vaste core range aan bieren aangevuld met waanzinnige specials vonden ook al gauw een weg buiten de brewpub. Tegenwoordig zijn de Van Moll bieren te verkrijgen bij winkels en horeca door heel Nederland!

Bij Van Moll zijn ze gek op bier, daarom brouwen ze het. Ze experimenteren en balanceren, gedurfd, soms ’n tikje gek, maar nooit over het randje. Traditie, kennis en eigenwijsheid met altijd aandacht voor balans. Een vaste core range aan bieren en een wisselend assortiment aan waanzinnige specials.

Maar… bier draait om veel meer dan een gebalanceerde smaak. Het gaat om het prikkelen van al je zintuigen. Daarom geeft Van Moll dezelfde aandacht en toewijding die ze aan de bieren geven, ook aan alles wat er buiten het glas gebeurt.

Zo voegen ze extra ingrediënten toe zoals kunst, muziek, food, film en leuk & leerzaam leesvoer. Om je beleving compleet te maken.

En niet te vergeten… jaarlijks wordt het Van Moll Fest georganiseerd! Het grootste craft beer festival van Nederland, waar je de bierbeleving met al je zintuigen proeft!

Van Moll boost je bierbeleving.

Stadsbrouwerij 013

In 2018 schreven David Hendrich en Youri Doreleijers met de oprichting van Stadsbrouwerij 013 opnieuw brouwgeschiedenis. In de oude graan- en meelfabriek aan de Piushaven 1 in Tilburg kon precies de juiste sfeer worden gecreëerd om te genieten van mooie in Tilburg gebrouwen biertjes. Het drijvend terras behorend bij de luxe verbouwde boot ‘Albatros’ werd al snel tot het beste terras van Tilburg benoemd. Goed toeven dus! En dat vinden de dorstige Tilburgers ook.

Deze brouwerij focust zich op bieren met het gevoel van toen, met de smaak van nu. Iedere receptuur wordt speciaal ontwikkeld voor de bewoners van demooie stad Tilburg en omstreken. In deze turbulente speciaalbier-tijden wil Stadsbrouwerij 013 een beetje teruggaan naar de basis, met als doel om je het bijzondere in het normale te laten ontdekken! Dat doen ze door bieren te brouwen met respect voor de traditionele bierstijlen, maar dan op z’n Tilburgs!

samen bouwen, samen brouwen!

Ontdek onze merken

van Moll
Craftbeer

100 watt
brewery

stadsbrouwerij
013

Laatste nieuws

Zoltan – Linkwood social-min 10-06-2024

zoltan – linkwood

Naar bericht
strandstoel banner aaa 13-05-2024

Win een orchestra strandstoel!

Naar bericht

Product toegevoegd aan winkelwagen