Wij, de Eindhovense brouwerijen Van Moll Craft Beer, 100 Watt Brewery en de Tilburgse Stadsbrouwerij 013 kwamen bij een samenkomst, onder het genot van onze eigen bieren natuurlijk, tot de conclusie dat een samenwerking in de vorm van een nieuwe brouwerij, waarbij ieder haar eigen identiteit én bier zou blijven behouden, alleen maar voordelen zou opleveren. De nu al sterke én succesvolle merken zouden hierdoor nóg sneller kunnen groeien, meer controle hebben op het proces én dus ook nóg betere kwaliteit kunnen leveren!
Dirk Boutslaan 28 | Eindhoven

Top
 

STADSBROUWERIJ 013

MET HEERLIJKHEID VERWEVEN

STADSBROUWERIJ 013

In 2018 schreven David Hendrich en zijn compagnon Youri Doreleijers
met de oprichting van Stadsbrouwerij 013 opnieuw brouwgeschiedenis.
In de oude graan- en meelfabriek aan de Piushaven 1 in Tilburg kon precies de juiste sfeer worden gecreëerd om te genieten van mooie in Tilburg gebrouwen biertjes.

Het drijvend terras behorend bij de luxe verbouwde boot ‘Albatros’ is onlangs uitgeroepen tot het beste terras van Tilburg en staat landelijk
op nr. 35. Goed toeven dus! En dat vinden de dorstige Tilburgers ook.
De Stadsbrouwerij 013 verwacht dit jaar 1600 hectoliter bier weg te zetten, waar ze in 2018 begonnen met 60 hectoliter. Gerust een spectaculaire groei te noemen en daarom ook van grote waarde in het nieuw te vormen Lighttown Brewers.

Het ruime aanbod Tilburgse bieren vindt inmiddels niet alleen aftrek op het terras, maar ook wordt er geleverd aan 8 groothandels, 40 horecazaken en 60 retail filialen.

Naar de brouwerij website