Gratis verzending bij bestellingen boven de €50,- • Bestellingen geplaatst van ma t/m vr voor 13:00 worden dezelfde dag verzonden

TERUG NAAR OVERZICHT
10-06-2024

zoltan – linkwood

Het is weer zover: een gloednieuwe Zoltan! Lees snel verder op welke vaten deze nieuwe editie van onze Zoltan-serie heeft gerijpt

zoltan – linkwood afbeelding

Wie is zoltan?

Zoltan, de hond van Dracula. Zoltan, het karakter (en het handgebaar) uit de film “Dude, where’smycar?”. Zoltan, de waarzegger in de gelijknamige kermis-machine. En Zoltan, de Hongaarse jongensnaam die “Sultan” betekent.

Maar vooral: Zoltan, onze dikste, meest complexe barrel-aged imperial stout! Telkens gerijpt op andere whisky- en whiskeyvaten

De nieuwste editie hebben we laten rijpen op Linkwood whisky vaten. In deze blogpost geven we je een dieper inzicht in deze whisky: waar het vandaan komt, wat het zo bijzonder maakt en waarom het zo’n uitstekende keuze is voor de rijping van onze Imperial Stout!

linkwood whisky

Linkwood distilleerderij, gelegen in de Speyside-regio van Schotland, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1821 toen het werd opgericht door Peter Brown. Speyside is beroemd om zijn zachte, complexe whisky’s en Linkwood vormt daarop geen uitzondering. De distilleerderij maakt gebruik van traditioneel vakmanschap en de pure, lokale bronnen van water, wat bijdraagt aan de unieke kwaliteit van hun whisky.

De distilleerderij werd in 1872 herbouwd door William Brown, de zoon van de oprichter, en heeft sindsdien meerdere uitbreidingen en renovaties ondergaan. Ondanks deze veranderingen blijft de kern van hun productieproces geworteld in traditie en precisie, wat bijdraagt aan de consistent hoge kwaliteit van hun producten.

uniek smaakprofiel voor zoltan

Linkwood whisky heeft een verfijnd en elegant smaakprofiel met een subtiele bloemigheid en fruitige tonen van groene appel, perzik en gedroogd fruit. Een lichte kruidige afdronk en een zachte zoetheid heeft het ook, dankzij ze rijping in eiken vaten.

En juist dat willen we ook in het bier brengen! Die florale en fruitige tonen van de whisky vaten voegen een gelaagdheid toe aan het bier en de lichte kruidigheid van de whisky harmoniseert mooi met de bittere tonen van de stout.

Dus! Een mooi gebalanceerd bier staat je te wachten. Geniet, en laat ons vooral weten wat je ervan vond!

Gerelateerde nieuws

Zoltan – Linkwood social-min 10-06-2024

zoltan – linkwood

Naar bericht
Orchestra of Angels 0.4 a 09-05-2024

Orchestra of Angels 0.4 is terug!

Naar bericht
banner blogpost 02-11-2023

2 nieuwe barrel aged bieren

Naar bericht

Product toegevoegd aan winkelwagen