Wij, de Eindhovense brouwerijen Van Moll Craft Beer, 100 Watt Brewery en de Tilburgse Stadsbrouwerij 013 kwamen bij een samenkomst, onder het genot van onze eigen bieren natuurlijk, tot de conclusie dat een samenwerking in de vorm van een nieuwe brouwerij, waarbij ieder haar eigen identiteit én bier zou blijven behouden, alleen maar voordelen zou opleveren. De nu al sterke én succesvolle merken zouden hierdoor nóg sneller kunnen groeien, meer controle hebben op het proces én dus ook nóg betere kwaliteit kunnen leveren!
Dirk Boutslaan 28 | Eindhoven

Top
 

Van Moll Craft Beer

VAN MOLL CRAFT BEER

In 2011 begon Erwin van Moll in z’n garage te experimenteren met het brouwen van bier. Met pannen, emmers en grondstoffen was hij continu op zoek naar nieuwe smaaksensaties. Hoe die ‘hobby’ uit de hand liep weet nu inmiddels heel bierminnend Nederland. Samen met Hub Janssen en Jaap Hermans openden ze in 2013 een brewpub in hartje Eindhoven op
de Keizersgracht. Een regelrechte hit.

Van Moll Craft Beer staat voor gastvrijheid, creativiteit én kwaliteit. De vaste core range aan bieren aangevuld met waanzinnige specials vonden ook al gauw een weg buiten de brewpub. Tegenwoordig zijn de Van Moll bieren te verkrijgen bij winkels en horeca door heel Nederland en is de brouwerij ver buiten de landsgrenzen bekend en gerespecteerd. Laten we ook

het jaarlijkse Van Moll Fest niet vergeten, ondertussen een van de meest toonaangevende bierfestivals van Nederland, met vele (inter)nationale brouwerijen waar je de bierbeleving met al je zintuigen proeft. En met een jaarlijkse groei van 25% is er bij Van Moll Craft Beer de rek nog lang niet uit!

 

Die groei, plus de wil en het streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit
is tevens een van de redenen om te investeren in een nieuwe eigen brouwerij. Door de steeds hoger wordende productie is Van Moll Craft Beer genoodzaakt gebruik te maken van externe brouwers Dat is op zich prima, maar we willen als vernieuwende, eigenzinnige perfectionisten gewoon de totale controle én grip op het complete brouwproces hebben. Lekker álles zelf doen met nóg betere brouwapparatuur. Laat die Lighttown Brewers maar komen!

Naar de brouwerij website