Wij, de Eindhovense brouwerijen Van Moll Craft Beer, 100 Watt Brewery en de Tilburgse Stadsbrouwerij 013 kwamen bij een samenkomst, onder het genot van onze eigen bieren natuurlijk, tot de conclusie dat een samenwerking in de vorm van een nieuwe brouwerij, waarbij ieder haar eigen identiteit én bier zou blijven behouden, alleen maar voordelen zou opleveren. De nu al sterke én succesvolle merken zouden hierdoor nóg sneller kunnen groeien, meer controle hebben op het proces én dus ook nóg betere kwaliteit kunnen leveren!
Dirk Boutslaan 28 | Eindhoven

Top
 

Blog

Lighttown Brewers behaalt 100% streefbedrag! Samen Brouwen, Samen Bouwen wordt werkelijkheid

(EINDHOVEN – 24-05-2023) – Vanochtend beefde de brouwerij van Lighttown Brewers letterlijk van opwinding. De laatste investeerders stonden nog net niet in een rij voor de brouwerij te wachten om nog last minute te kunnen investeren. Twee dagen eerder werd al aangekondigd dat 95% van het investeringsbedrag binnen was en ook de laatste vijf procent volgde snel. Het bier, dat gelukkig al koud stond, en de nodige confetti kanonnen konden tevoorschijn worden gehaald. Door de steun van gepassioneerde investeerders en bierliefhebbers uit heel het land heeft Lighttown Brewers het doelbedrag om haar toekomstdromen waar te maken, 2,5 miljoen euro, bereikt.

De financiering campagne van Lighttown Brewers, die enkele maanden geleden van start ging, had één doel voor ogen: het vergaren van het benodigde kapitaal om de gecombineerde brouwerij te starten, gloednieuwe brouwapparatuur aan te schaffen en de distributie te laten exploderen. Met de buitengewone passie en ondersteuning van investeerders kunnen nu de plannen voor groei en innovatie in rap tempo waar worden gemaakt. 

Hoewel Lighttown Brewers nog relatief onbekend is hebben de inpandige merken 100 Watt Brewery ,Van Moll Craft Beer & Stadsbrouwerij 013 geruime tijd naam gemaakt als invloedrijke merken in de craftbeer industrie. Met het behaalde streefbedrag zullen de nu al sterke én succesvolle merken nóg sneller kunnen gaan groeien, meer controle hebben op het proces én dus ook nóg betere kwaliteit kunnen leveren!


De investeerders van Lighttown Brewers hebben niet alleen bijgedragen aan de groei van de brouwerij, maar maken ook deel uit van een bloeiende gemeenschap van gepassioneerde bierliefhebbers. Als dankbaarheid voor hun steun, staat Lighttown Brewers klaar om 24 en 25 juni samen met hen de brouwerij te openen, waarbij de investeerders persoonlijk bedankt worden en een voorproefje krijgen van wat de komende jaren komen gaat.

Share