Wij, de Eindhovense brouwerijen Van Moll Craft Beer, 100 Watt Brewery en de Tilburgse Stadsbrouwerij 013 kwamen bij een samenkomst, onder het genot van onze eigen bieren natuurlijk, tot de conclusie dat een samenwerking in de vorm van een nieuwe brouwerij, waarbij ieder haar eigen identiteit én bier zou blijven behouden, alleen maar voordelen zou opleveren. De nu al sterke én succesvolle merken zouden hierdoor nóg sneller kunnen groeien, meer controle hebben op het proces én dus ook nóg betere kwaliteit kunnen leveren!
Dirk Boutslaan 28 | Eindhoven

Top
 

100 Watt Brewery

DELIGHTFUL CRAFTBEER

100 WATT BREWERY

In 2014 ontstaan uit een kleine groep enthousiaste bierliefhebbers met een droom. Samen met David Hendrich, schrijver van het boek ‘historische brouwerijen van Eindhoven’ en oprichter van Eijkenrode bier, heeft brouwer Rob Bours en z’n team gebouwd aan een sterk merk en een prachtig proeflokaal. Met een 3 ketel 10 hectoliter brouwerij en maar liefst 14 vergistingstanks brouwen zij waanzinnig veel uiteenlopende bieren met namen als Non de Jus! Naar de Knoppen! Cherry Chainsaw Massacre en Noot aan de Man, om er een paar te noemen… Een gedreven team met een bak aan enthousiasme en creativiteit.

Wat ooit een proefbrouwseltje was, een quadrupel 150 Watt genaamd, is na twee eerdere medailles in 2020 uitgeroepen tot Nederlands beste bier! Say what? Ja 150 Watt! Een mooiere bekroning en bevestiging dat je goed bezig bent is er niet.

Ook het aan de brouwerij grenzende Café 100 Watt is een niet meer weg te denken bierwalhalla in de Eindhovense binnenstad. Met 14 taps, een toffe keuken, rondleidingen, proeverijen en een zonovergoten terras aan de Dommel, is de bierbelevenis hier compleet. Overigens moet je met een wisselend aanbod van gemiddeld 30 bieren wel waken voor keuzestress. Of gewoon nog eens terug komen…

Naar de brouwerij website